Boc: Mâine trimit Parlamentului propunerea ca Orban să conducă Ministerul Fondurilor Europene

Ziarul Financiar 13.09.2011

Premierul Emil Boc a anunţat că miercuri va trimite Parlamentului propunerea ca Leonard Orban să fie desemnat ministru al Fondurilor Europene.

Emil Boc a precizat că există un acord al coaliţiei pentru înfiinţarea ministerului şi pentru ca persoana nominalizată pentru ocuparea funcţiei de ministru să fie Leonard Orban.

"Mâine (miercuri - n.r.) voi înainta la Parlament scrisoarea oficială pentru a completa acuala echipă guvernamentală cu un nou ministru şi Guvernul cu un nou minister, Ministerul Afacerilor Europene. Nu este vorba despre un nou Guvern, este vorba doar ca în temeiul articolului 85 alin. 2 şi 3 din Constituţie să completăm actuala structură a Parlamentului cu un nou minister, Ministerul Afacerilor Europene, care va avea misiunea principală absorbţia fondurilor europene şi de a gestiona problematica afacerilor europene", a spus Boc.

El a adăugat că Parlamentul urmează să fixeze calendarul de vot pentru completarea structurii guvernamentale.

Premierul a precizat că Parlamentul se va pronunţa asupra noului minister ca titulatură şi asupra noului ministru care urmează să fie audiat în Comisiile de specialitate ale Parlamentului.