Băsescu a primit 30 de minute de la Obama

Autor: Iulian Anghel 14.09.2011

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit într-un final la Casa Albă cu Barack Obama, deşi nici agenda vizitei preşedintelui român la Washington, nici agenda preşedintelui american nu prevedeau o întrevedere între cei doi.

Preşedintele român s-a aflat în capitala Americii pentru prima dată de la instalarea la Casa Albă a lui Barack Obama. Întâlnirea dintre cei doi a durat o jumătate de oră, potrivit corespondentului Mediafax, care a transmis că cea mai mare parte a ziariştilor nu au avut acces la Casa Albă. Drept urmare nu au existat nici declaraţii oficiale.

Preşedintele Băsescu s-a mai întâlnit la Washington cu vicepreşedintele Joe Biden şi a asistat la semnarea de către miniştrii de externe român şi american, Teodor Baconschi şi Hillary Clinton, a documentelor privind instalarea în România a scutului american antirachetă.

Din acest punct de vedere, ziua de ieri a fost extrem de importantă - la fel de importantă ca aceea în care CSAT a decis, în 2010, să primească scutul american, lucru ce plasează definitiv România în tabăra americană.