Udrişte, Metrorex: Este anacronic ca statul să vândă energia produsă către ale firme de stat, prin intermediari

Autor: Roxana Petrescu 16.09.2011

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udrişte, spune că la sfârşitul lunii noiembrie îi expiră contractul de achiziţie de energie electrică semnat cu traderul Petprod, în contextul în care firma deja a fost obligată de două ori să prelungească contractele cu frunizorii, după ce nicio altă firmă nu a venit cu o altă ofertă.

Petprod este o firmă fără activitate de producere a energiei electrice, care este un intermediar între producător şi consumatorul final.

"Este anormal ca eu, ca stat, să produc energie şi apoi să o vând tot către stat, dar la un preţ triplu", a afirmat Udrişte prezent la un eveniment organizat de Complexul Energetic Turceni, companie unde este administrator.


Cei mai mari producători de energie din România sunt deţinuţi de stat. Gheorghe Udrişte face parte de un an din consiliul de administraţie al complexului energetic Turceni, cea mai mare termocentrală din România şi ar putea devenbi şeful Consiliului de Administraţie, în condiţiile în care ministerul Economiei a decis separarea funcţiei de director general de cea de preşedinte CA.