Continental şi Dräxlmaier sunt interesaţi să deruleze investiţii de aproape 170 mil. euro în România

Autor: Ioan Dornescu 23.09.2011

Producătorii germani de piese şi componente auto Continental şi Dräxlmaier vor să-şi extindă activitatea din România, fiind interesaţi să deruleze pe termen scurt şi mediu mai multe investiţii în producţie, cu o valoare cumulată de aproape 170 milioane euro, potrivit Ministerului Economiei.

Grupul Continental vrea să investească 15,7 milioane euro în extinderea capacităţii de producţie a Contitech Fluid Automotive România, iar pentru acest proiect a solicitat acordarea unui ajutor de stat, în conformitate cu reglementările legale. În urma investiţiei vor fi create 300 de locuri de muncă.

Totodată, Continental intenţionează să continue investiţiile în 2012 si 2013 la Timişoara, unde vor fi cheltuiţi 71 milioane euro şi vor fi create 400 de noi locuri de muncă, la Sibiu, unde compania va aloca aproximativ 35 milioane euro şi va crea 300 de locuri de muncă, dar şi la Braşov, unde va fi deschisă o fabrică de pompe de combustibil. Investiţia se cifrează la 20 milioane euro, iar numărul locurilor de muncă nou create va fi de 500.

Pe de altă parte, Dräxlmaier ia în calcul derularea unei noi investiţii în România, în valoare de 26,8 milioane euro. Noua fabrică ar crea 1.000 de locuri de muncă, iar clienţii principali vor fi producătorii germani de maşini Daimler şi Porsche.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a discutat aceste proiecte cu reprezentanţii celor două grupuri, cu prilejul unei vizite de lucru la Munchen, în Germania.