Guru pieţelor emergente despre criza euro: Nu cred ca va fi chiar dezastrul pe care il anunta unii

Autor: Roxana Pricop 26.09.2011

Criza datoriilor prin care trece zona euro reprezintă o preocupare pentru Mark Mobius, preşedintele Templeton Emerging Markets Group, însă gurul pieţelor emergente nu crede că va fi afectată întreaga Uniune Europeană.

"Cred că se vor coordona pentru aceasta situaţie. Nu cred că va fi chiar dezastrul pe care îl anunţă unii", a declarat Mobius în cadrul unui interviu pentru CNBC. "Dacă Grecia se mobilizează şi începe să privatizeze, cred că poate reuşi să iasă din această situaţie".

"Despre sfârşitul monedei Euro...eu unul nu îl văd. Chiar nu cred că este o variantă de lucru. Dacă ne uităm în perspectivă, moneda euro şi Uniunea Europeană sunt un mare succes", a mai spus Mobius.

Templeton Asset Management este divizia de investiţii pe pieţe emergente a grupului american Franklin Templeton. În Romania, Franklin Templeton este managerul Fondului Proprietatea, cu active de peste 3,5 miliarde de euro creat pentru a compensa victimele fostului regim comunist ale căror proprietăţi naţionalizate nu pot fi restituite în natură.