O nouă răsturnare de situaţie în lupta pentru şefia CSA: Comăniciu îşi retrage candidatura; comisiile parlamentare îl avizează pe Buzoianu, un vicepreşedinte cu trecut de poliţist

Autor: Liviu Dădădcuş 27.09.2011



Comisiile reunite de buget, finanţe au audiat şi avizat favorabil, marţi, candidatura lui Constantin Buzoianu (foto) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), după ce Romeo Ionuţ Comăniciu, avizat săptămâna trecută pentru acest post, şi-a retras candidatura, scrie Mediafax. Buzoianu a ocupat până acum funcţia de vicepreşedinte CSA.

Cine este Constantin Buzoianu, noul candidat la şefia CSA, instituţia care reglementează o piaţă de 2 mld. euro

Potrivit preşedintelui Comisiei de buget, finanţe a Camerei Deputaţilor, Maria Barna, ceerea de retragere a lui Romeo Comăniciu a fost înaintată mai întâi grupului parlamentar care l-a susţinut, respectiv PDL, iar la comisie a sosit în cursul dimineţii de marţi.

Barna a precizat că nu a ştiut până marţi dimineaţă de această cerere de retragere a candidaturii.

Candidatura lui Constantin Buzoianu a fost avizată cu 23 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă".

Pentru funcţia de vicepreşedinte al CSA a fost audiat şi avizat favorabil, cu 23 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", Coca Constantinescu.

Voturile favorabile au fost date de către deputaţii şi senatorii din arcul puterii, iar votul împotrivă i-a aparţinut senatorului PSD Iuliu Nosa, care a precizat, în explicarea opţiunii sale, că şedinţa nu se desfăşoară conform procedurilor parlamentare, având în vedere că la Comisia de buget, finanţe din Senat nu există cvorum.

Obiecţiile ridicate de către reprezentantul opoziţiei în şedinţă nu au fost luate în considerare de către preşedintele de şedinţă, deputatul UNPR Maria Eugenia Barna, aceasta continuând lucrările.

Asupra candidaturilor validate de comisiile de buget, finanţe urmează ca plenul reunit al Parlamentului să se pronunţe în şedinţa programată pentru ora 14.00.