Roubini: Economia americană este într-un moment de contractare

Autor: Adrian Voicu 27.09.2011

Majoritatea economiilor dezvoltate reintră în recesiune în timp ce economia americană deja este într-un moment de contractare economică, este de părere Nouriel Roubini, cofondator şi preşedinte al Roubini Global Economics, citat de Bloomberg.

"După cum văd eu economia mondială, intrăm într-o recesiune economică din nou", a spus Roubini în cadrul evenimentului Bloomberg Dealmakers Summit. "Cred că suntem deja într-una în SUA conform datelor - la fel se întâmplă cu majoritatea ţărilor din zona euro, la fel se întâmplă cu Marea Britanie".

"În acest moment, problema nu este dacă va fi o recesiune simplă sau în formă de W, ci dacă va fi una uşoară sau o recesiune severă şi o criză financiară globală", a spus Roubini. "Răspunsul la această întrebare depinde de ce se va întâmpla în zona euro şi dacă ţările (din zonă - n.red.) pot acţiona împreună".

"Rămânem fără gloanţe", este de părere Roubini, iar o criză a datoriilor în Europa ar putea avea consecinţe "mai grave" decât colapsul Lehman Brothers, consideră economistul.