Acţiuni de urmărit azi pe bursă: Erste, Oltchim, Alro, SIF-urile

Autor: Andrei Chirileasa 29.09.2011
Titlurile Erste şi acţiunile SIF-urilor. În condiţiile în care SIF-urile vor primi acţiuni la Erste pentru participaţiile deţinute la BCR, evoluţia volatilă a acţiunilor băncii austriece influenţează şi titlurile SIF.
Acţiunile distribuitorului de medicamente Ropharma Braşov (RPH), unde fondul de pensii al ING a cumpărat o participaţie de peste 5% de la acţionarul majoritar.
Acţiunile Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), care au intrat pe un trend descendent în ultimele două luni, în condiţiile în care nu s-a mai discutat nimic despre privatizare.
Titlurile producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR), care ar putea fi obligat să cumpere energie mai scumpă dacă Hidroelectrica îşi reduce livrările. Costurile cu energia electrică au o pondere substanţială în costurile totale ale Alro.
Acţiunile Prospecţiuni Bucureşti (PRSN), care au înregistrat o creştere de peste 4% în şedinţa de miercuri, în urma unui raport emis de analiştii de la Raiffeisen Capital&Investment. Aceştia estimează că afacerile companiei vor creşte şi dau un preţ-ţintă de 0,27 lei, cu 40% peste cel de pe bursă.