Viata in cea mai bogata tara din lume. Locuitorii nu au voie sa bea alcool, dar primesc energie gratis si nu contribuie la pensie

Autor: inCont.ro 29.09.2011

Chiar daca in lume se vorbeste de mai bine de trei ani de criza financiara, care in aceasta perioada isi arata o noua fata, exista si pamanteni fericiti, carora veniturile le-au crescut in ultima perioada. Vorbim despre un stat mic din Orientul Mijlociu, care tocmai a preluat titulatura de cea mai bogata tara din lume, detronand Luxemburgul. Este adevarat ca sta pe o comoara, si anume resurse nepretuite de gaze naturale. Este vorba despre Qatar.Potrivit Business Insider, Qatarul a surclasat recent Luxemburgul la nivelul de trai al populatiei, in aceasta tara inregistrandu-se cel mai ridicat nivel al PIB-ului anual per capita din lume: 88.221 dolari. Iar estimarile sunt ca, pana in 2016, locuitorii din Qatar vor castiga aproape 112.000 dolari.

Cu o populatie de 1,7 milioane de locuitori, Qatarul si-a castigat independenta abia in 1971. Este condus de Amir Hamad, din 1995, care a preluat puterea de la tatal sau, pe care l-a inlaturat printr-o revolta.

Pentru cei 15% dintre qatarezi, care sunt nativi, viata este si mai frumoasa - electricitatea, apa si asistemta medicala sunt gratuite, pensiile sunt platite de stat fara sa fi contribuit, iar imprumuturile de la banci sunt foarte ieftine.

Qatarul, care este mai mic decat statul american Connecticut, este pozitionat pe a treia cea mai mare rezerva de gaze naturale din lume.

Desi statul ofera multe facilitati cetatenilor, acestia se plang totusi ca guvernul prefera sa angajeze cu precadere straini, care sunt mai bine educati.

Sa fii bogat este un drept castigat la nastere in Qatar. Guvernul le da bani nativilor, astfel incat au ajuns la recordul de 88.221 dolari PIB per capita. Acestia primesc, totodata, electricitatea, asistenta medicala si alte servicii gratis de la stat. Citiţi mai mult despre viaţa în cel mai bogat stat din lume pe www.incont.ro