Wolfgang Schoiswohl, vicepreşedinte corporate al BCR: Am dat credite de peste un miliard de lei IMM-urilor anul acesta, în creştere cu 10%

Autor: Mirabela Tiron 03.10.2011

Wolfgang Schoiswohl, vicepreşedinte corporate al BCR, susţine că firmele trebuie să se restructureze şi să îşi ajusteze modelul de afaceri la situaţia economică actuală, să înveţe să "exploreze".

"Sectorul IMM-urilor se confruntă cu dificultăţi din cauza recesiunii prelungite şi a scăderii cererii de pe piaţa internă. Băncile au adoptat criterii mai stricte de creditare dar proiectele viabile şi afacerile bune găsesc întotdeaua finanţare. Chiar şi în perioadele de recesiune, investiţiile care reduc costurile şi sporesc productivitatea sunt cele mai indicate", a declarat el, în cadrul conferinţei de lansarea a proiectului Campioni români în business. Prin acest proiect se premiază pentru al patrulea an consecutiv cele mai dinamice companii cu capital autohton din cele mai importante regiuni ale ţării şi din Bucureşti. El susţine că de la începutul anului până în prezent BCR a dat credite în valoare de peste un miliard de lei pentru IMM-uri, în creştere cu 10% faţă de anul anterior.

"În piaţă nu este acelaşi optimism de acum patru-cinci ani, dar încă există oprtunităţi de dezvoltare care ar trebui luate în calcul. Este bine ca firmele să aibă un plan B atunci când nu mai dă rezultate planul A. Este nevoie să ne uităm la IMM-urile care creează creştere sustenabilă pentru economie şi să le luăm ca exemplu.