iPhone 5 în morişca speculaţiilor, înainte de lansare: cum va arăta, ce va putea face şi cu ce diferă de versiunile anterioare

Autor: Alexandru Stefan Matei 03.10.2011

Gigantul Apple va lansa mâine cea de-a cincea generaţie a telefonului mobil iPhone, iar pe internet există multe zvonuri şi speculaţii cu privire la iPhone 5 şi ce va aduce nou acest model pe o piaţă în care concurenţa este din ce în ce mai puternică.

CNN a adunat la un loc toate detaliile şi speculaţiile despre noul telefon Apple existente pe blogurile şi publicaţiile americane de specialitate. Rămâne însă de văzut câte dintre acestea se vor dovedi adevărate.

Telefonul se va numi probabil iPhone 5 sau iPhone 4S.

Va fi mai subţire, mai scurt şi mai lat, conform Gizmodo.

PC World se aşteaptă ca procesorul folosit pe tabletele iPad să fie redus în dimensiuni şi utilizat şi pe iPhone.

Spatele va fi sub formă de lacrimă, adică mai lat în partea de sus şi mai subţire în partea de jos, conform blogului This is My Next.

Va avea o cameră de opt megapixeli.

Ar putea avea o funcţie de recunoaştere a vocii, crede analistul Gene Munster. Dovada sa este e-mailul trimis de Apple jurnaliştilor numit "Să vorbim iPhone".

Este posibil ca Apple să nu lanseze un singur iPhone, ci două.

Nu doar despre noul telefon circulă multe zvonuri, ci şi despre Steve Jobs, care a renunţat la conducerea companiei din cauza problemelor medicale.

El ar putea apărea în cadrul evenimentului de lansare, conform unor surse.