Salonul Auto de la Bucureşti demarează miercuri. Ce maşini poţi vedea la SAB şi pregătirile de dinainte de Salon : galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 03.10.2011

Miercuri va demara prima ediţie a Salonului Auto de la Bucureşti din ultimii zece ani. Salonul este considerat a fi acum o versiune "low-cost" a Salonului Internaţional Auto de la Bucureşti (SIAB), în condiţiile în care bugetele importatorilor afectate de scăderea pieţei nu mai pot susţine participarea la un eveniment internaţional. Cu toate acestea, SAB revine în vechea locaţie - Romaero Băneasa, o locaţie mai mult decât premium dacă se ia în calcul faptul că SIAB 2007 a fost organizat într-un cort, fiind singurul salon de talie internaţională organizat într-o astfel de manieră.

În cadrul celor 15 standuri de la SAB vor fi prezentate peste 60 de automobile, dintre care Jaguar, Land Rover, Range Rover, Mercedes-Benz, Kia, Hyundai şi Mitsubishi vor veni cu premiere naţionale. În plus, va exista şi un stand special cu maşini de colecţie unde vor fi expuse automobile Jaguar, Ferrari, dar şi un Shelby Cobra.

Primul stand montat cu două zile înaintea evenimentului a fost cel al Brit Motor AG. Acesta are o suprafaţă de 500 mp, fiind la fel de mare ca cel al Autoklass care vin cu Mercedes-Benz. În standul Brit Motor AG vor fi prezentate cinci modele Land Rover şi Range Rover - Evoque, Freelander Discovery 4, Range Rover Sport şi Range Rover şi trei Jaguar - XF facelift, XJ şi un XKR sau un XFR. Cu două zile înainte lucrările la amenajare erau încă la început, dar de obicei astfel de evenimente sunt amenajate pe ultima sută de metri. Spre exemplu, chiar şi la Salonul Auto de la Frankfurt, eveniment organizat pe o suprafaţă de 23 de hectare ( faţă de 1,5 hectare în cazul SAB 2011) mocheta de-a lungul standurilor era montată cu numai câteva ore înaintea demarării oficiale.

Preţul unui bilet la ediţia de anul acesta a SAB este de 20 de lei, iar având în vedere faptul că sunt aşteptaţi 40.000 de vizitatori, numai din vânzarea de bilete se vor înregistra venituri de 800.000 de lei. Alături de dealerii auto, în pavilionul destinat accesoriilor vor veni şi societăţi de leasing şi asigurări auto dar şi Federaţia Română de Automobilism Sportiv care va organiza demonstraţii auto.

Salonul Auto va putea fi vizitat de miercuri până sâmbătă între orele 10.00 şi 20.00, iar duminică între 10.00 şi 18.00.

Cine vine cu automobilul trebuie să plătească suplimentar 10 lei parcarea, iar în preţul biletului de 20 de lei este inclus şi un voucher de 5 lei pentru fast-food.