Rădulescu, BNR: Guvernul va trebui să reducă numărul de bugetari cu o treime în 3-4 ani. "A vorbi despre criză acum în Bucureşti este cel puţin indecent"

Autor: Loredana VOICULESCU 05.10.2011

Eugen Rădulescu, director în cadrul Băncii Naţionale a României, consideră că în România ar fi nevoie de reducerea cu cel puţin 30% a numărului de bugetari, diminuarea putând fi făcută în interval de 2-3-4 ani, informează Gândul. El propune şi soluţii. "Reducerea se poate face prin scăderea numărului de unităţi teritoriale ale ministerelor şi administraţiei centrale. Avem 41 de direcţii judeţene agricole, dar dacă ar fi numai cinci, ce ar fi? Ce mai fac oamenii aceia acolo în afara faptului că stau şi încasează un salariu?", se întreabă retoric Rădulescu.

Un alt exemplu dat de directorul din cadrul BNR este al celor 41 de inspectorate şcolare judeţene. "Ce inspectează inspectorii aceia altceva decât faptul că îşi umplu sacoşile şi pleacă cu sacoşile doldora, după ce au inspectat profesorii care nu ştiu nimic, în ultima vreme. Dovadă şi rezultatele pe care le avem şi la bacalaureat", comentează Rădulescu.

Directorul din BNR spune că atunci când vorbeşte de reducerea numărului de bugetari, el nu se referă neapărat la medici sau profesori, dând exemplul Spitalului Municipal Bucureşti, care "are mai multe femei de serviciu, şoferi şi contabili decât personal medical". "Păi despre asta vorbim. Nu să reducem numărul de medici, ci trebuie să diminuăm numărul de femei de serviciu, brancardieri, gestionari", a remarcat Rădulescu.

"A vorbi despre criză acum în Bucureşti este cel puţin indecent", este de părere Eugen Rădulescu, director în cadrul Băncii Naţionale a României. Iar explicaţia sa e simplă, dând ca exemplu numărul de automobile de pe străzile Capitalei. "Azi s-a întâmplat să fac un drum din partea de nord a Capitalei până la BNR. Am făcut două ore. Am asistat la câteva persoane care mergeau pe lângă maşina mea şi mergeau mai repede decât mine. Ceea ce arată următorul lucru: a vorbi de criză în Bucureşti, în momentul acesta, având în vedere cât de aglomerat este traficul, este deja indecent", a declarat Rădulescu.

Citiţi despre cum văd oficialii de la Bucureşti că va arăta bugetul României în 2012 pe www.gandul.info.