Asus România a lansat pe piaţa locală noul laptop de lux Lamborghini VX7 care costă aproape 9.000 de lei

Autor: Bogdan Alecu 05.10.2011

Asus România, reprezentantul producătorului de echipamente IT&C, a lansat pe piaţa locală laptopul Asus Lamborghini VX7, unul dintre cele mai scumpe şi mai exclusiviste notebookuri de pe piaţa locală, care are un preţ de peste 8.800 de lei.

Ca şi modelele anterioare din seria Lamborghini VX, şi acesta "împrumută" o serie de elemente de design de la automobilele Lamborghini - vizat în acest caz fiind Gallardo LP560, de la culoarea neagră sidefată, la palm-restul cu "tapiţerie" din piele şi touchpad realizat din material ceramic.

Proiectat ca un desktop-replacement şi nu ca un laptop portabil, noul VX7 poate concura de la egal la egal cu performanţele unui desktop de top. În plus, acesta poate oferi şi o autonomie de până la două ore şi patruzeci de minute.

"Fişa tehnică" a lui VX7 începe cu displayul de 15,6 inchi cu o rezoluţie full-HD de 1920x1080 pixeli, procesor Intel Core i7 2630QM la 2,0 Ghz şi care poate ajunge 2,9 Ghz prin Turbo-Boost, 16 Gb RAM, două HDD-uri hibrid de 500 Gb fiecare (care dispun atât de hard-disk normal, cu platane, cât şi de memorie flash, oferind astfel o performanţă superioară HDD-urilor de 10.000 rpm), placă video Nvidia GeForce GTX 460M cu 3 Gb RAM DDR5, unitate optică Blu-Ray reader şi DVD-RW şi o baterie cu opt celule. Sistemul de operare preinstalat este Microsoft Windows 7 în versiunea Ultimate. La capitolul conectică, VX7 mai dispune de un port VGA, HDMI, 4 USB-uri din care unul 3.0, card-reader 8 în 1, WiFi N şi Bluetooth. Greutatea lapopului ajunge la 3,82 kg.

În prezent gama Asus-Lamborghini este alcătuită din două modele VX6, care face parte din segmentul netbookurilor şi are un preţ de aproximativ 2.400 de lei şi VX7. principalii concurenţi ai gamei Lamborghini reprezintă seria Acer Ferrari.

Foto: Bogdan Petre