Profi va deschide peste 25 de magazine anul viitor şi ia în calcul listarea la bursa din Varşovia

Autor: Liviu Iancu - Mediafax 05.10.2011

Retailerul Profi, deţinut de fondul de investiţii Enterprise Investors, intenţionează să deschidă anul viitor peste 25 de magazine, reţeaua având în prezent 102 magazine, şi ia în calcul pentru următorii ani listarea la bursa din Varşovia, a declarat directorul general al companiei, Pawel Musial.

"Anul trecut am deschis 15 magazine, iar în acest an ne-am propus 20, dar vom deschide 25. Anul viitor vom deschide mai multe", a declarat Musial la o întâlnire cu presa, fără să precizeze numărul noilor unităţi.

El a precizat că investiţiile într-un magazin sunt, în medie, de câteva sute de mii de euro.

Musial crede că nivelul chiriilor de pe piaţa de retail românească este prea ridicat. Cu un singur magazin în proprietate, la Drobeta-Turnu Severin, retailerul ia în calcul construcţia cât mai multor magazine proprii.

"Câteodată, chiriile sunt atât de mari, încât e mai profitabil să investeşti în cumpărarea unei clădiri decât în închirierea ei", crede Musial, care conduce lanţul de retail din septembrie 2010.
Referitor la un eventual exit al fondului de investiţii Enterprise Investors Romania, care a achiziţionat integral în 2009, de la grupul belgian Delhaize, reţeaua Profi, Musial spune că acesta nu se va întâmpla în următorii 3-5 ani. Fondul de investiţii a plătit pentru Profi 66,5 milioane de euro.