Germanii de la Marquardt Schaltsysteme şi-au majorat de 3,5 ori profitul

Autor: Laurentiu Cotu 10.10.2011

Profitul net înregistrat anul trecut de reprezentanţa locală a producătorului german de componente electronice pentru industria auto Marquardt a ajuns la 36,9 mil. lei (8,8 mil. euro), de 3,5 ori mai mult decât nivelul realizat în 2009, arată datele financiare publicate de companie. Totodată Marquardt Schaltsysteme a ajuns anul trecut la un business de 417,6 mil. lei (99,4 mil. euro), în creştere cu 60% faţă de rezultatele obţinute în exerciţiul financiar anterior.

Numărul mediu de angajaţi ai companiei a crescut de la 578 de oameni în 2009 la 807 persoane anul trecut, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Compania Marquardt Schaltsysteme produce la Sibiu sisteme electronice şi electromecanice pentru Daimler, Volkswagen, Audi, BMW, dar şi PSA (Peugeot şi Citroën), cea mai mare parte a producţiei fiind vândută în afara României.

Marquardt Schaltsysteme a intrat pe piaţa locală în anul 2004, la Sibiu, ca reprezentanţă a grupului german Marquardt GmbH, producător de componente electronice. La nivel internaţional, grupul Marquardt avea anul trecut circa 5.000 angajaţi în cele 11 locaţii pe care le deţine în Germania, Franţa, Elveţia, România, SUA, Tunisia, China şi India.