Un manager bulgar vine la conducerea companiei farma Novartis

Autor: Ioana David 10.10.2011

Grupul eleveţian Novartis, care pe piaţa locală se află pe locul trei în topul celor mai mari jucători din industria farma, a numit-o pe Elena Mitova, 52 de ani, în poziţia de director general al afacerii din România.

Anterior ea a ocupat poziţia de director marketing & sales al Novartis Regiunea Nordică, din 2009, potrivit datelor oferite de companiei. Înainte de această funcţie, a fost director general al Novartis Bulgaria din 2005 până în 2009. Elena Mitova este de naţionalitate bulgară.

Până la venirea Elenei Mitova, la conducerea divizie locale a companiei elveţiene Novartis s-a aflat slovenul Bojan Jagodic. Potrivit datelor existente pe site-ul de socialiare de business LinkedIn, Jagodic este acum commercial head al Novartis Rusia.

Cei doi expaţi, Bojan Jagodic şi Elena Mitova, i-au urmat în funcţie lui Nicolae Voiculescu, care în prezent a intrat în consultanţă.

Novartis s-a aflat pe locul trei în piaţa locală de medicamente cu afaceri de 682,7 mil. lei (162,5 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 7%, în intervalul iulie 2010 - iunie 2011, conform datelor companiei de analiză şi cercetare de piaţă Cegedim România.