UPDATE: Ministerul Economiei a semnat azi contractul cu Pedersen & Partners Consulting pentru proiectul "CEO la stat". Ce urmează?

Autor: Roxana Petrescu 11.10.2011

Ministerul Economiei a semnat azi contractul de consultanţă cu firma daneză de executive search Pedersen & Partners pentru realizarea caietului de sarcini necesar pentru licitaţia la care vor participa firmele de executive search din proiectul "CEO la stat". Contractul, care ar fi trebuit să se semneze în urmă cu mai bine de trei săptămâni, nu a putut fi încheiat din cauză că la prima licitaţie a fost depusă o contestaţie. Aducerea unor directori profesionişti în cele mai mari companii de stat este privită de unii oameni din piaţă ca fiind o a doua revoluţie, după ce până acum criteriul de bază în alegerea executivilor în aceste firme a fost apartenenţa politică.

"În următoarea perioadă, Pedersen & Partners Consulting va acorda Ministerului Economiei consultanţă de specialitate în alcătuirea caietelor de sarcini şi organizarea licitaţiilor prin care vor fi desemnate companiile de recrutare de resurse umane, ce vor selecta candidaţii pentru posturile de manageri la companiile aflate în subordinea ministerului", spun reprezentanţii Ministerului Economiei.