Omul de afaceri Puiu Popoviciu aduce la viaţă mallul care a falimentat în Oradea. Ce cifră de afaceri va avea în primul an?

Autor: Cristi Moga 13.10.2011

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cunoscut în primul rând pentru megaproiectul Băneasa din nordul Capitalei, va deschide mâine la Oradea un mall de 50 mil. euro, pe structura proiectului falimentar Tiago Mall.

"Gradul de închiriere este de 70% din spaţiu", au precizat reprezentanţii Ora­dea Shopping City, cum va fi denumit noul mall, astfel că proiectul va avea spaţii goale cu o suprafaţă de circa 10.000 de metri pătraţi.

Vezi cum arată proiectul cu o zi înaintea deschiderii. Galerie FOTO

Mallul nu va avea supermarket, dar pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi va fi amenajat un cinematograf cu şase săli, precum şi spaţii de joacă pentru copii, dar şi bowling sau biliard.

Popoviciu a cumpărat proiectul din Oradea cu circa 30 de milioane de euro, bani pe care îi încasează într-un an din închirierea mallului Băneasa din nordul Capitalei, şi a mai investit circa 20 de milioane de euro pentru amenajarea mallului pentru deschidere. Principalul finanţator este UniCredit, care a creditat proiectul şi în faza iniţială de construcţie, realizată de irlandezii de la Mivan.