Apple bate Samsung şi în tribunalele din Australia: Galaxy Tab nu mai poate fi vândută pe continent

Autor: Radu Racu 13.10.2011

Apple a câştigat încă o luptă juridică imporatantă cu rivalii coreeni de la Samsung, după ce un tribunal din Australia a interzis vânzarea tabletei Galaxy Tab 10.1 pe continent, pentru că seamănă prea mult cu iPad 2, o decizie care va avea un impact puternic pentru că vine chiar înaintea sezonului de cumpărături de iarnă, scrie Financial Times.

O sentinţă similară a fost emisă recent de un tribunal din Germania, vizând vânzările Samsung Galaxy Tab 10.1 în Germania precum şi celelalte pieţe pe care Samsung Germania activează.


Judecătoarea Annabelle Bennett, de la Curtea Federală a Australiei a acceptat să impună o interdicţie temporară asupra vânzărilor tabletei coreene, acceptând argumentele Apple privind încălcarea anumitor brevete tehnologice.

Apple scoate Samsung de pe lista furnizorilor de componente pentru iPad

Apple mai are un proces similar cu Samsung în SUA, una din cele mai mari pieţe pentru compania sud-coreeană. Joi este aşteptată o sentinţă a tribunalului american. Alte douăzeci de acţiuni juridice sunt disputate de cele două companii în nouă ţări.


În luna septembrie, un tribunal german a decis la recurs că Samsung nu mai poate vinde tableta Galaxy Tab 10.1 pe cea mai mare piaţă a Uniunii Euroopene pentru că tableta seamănă prea mult cu iPad 2. În replică, Samsung încearcă acum să interzică vânzarea noului nodel iPhone 4s în Germania şi Franţa pentru că încalcă anumite brevete legate de tehnologia 3G.