Orban: Dacă victima viitorului buget UE va fi coeziunea, fondurile UE pentru România vor fi reduse

Autor: Miruna Badea 13.10.2011

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a avertizat, joi, la conferinţa "MEDIAFAX talks about European Funds", că există riscul ca sumele pe care România le va putea accesa în următoarea perspectivă financiară să fie reduse.

"În niciun fel nu sunt garantate sumele care vor fi alocate în bugetul viitor al UE (n.red. exerciţiul financiar 2014-2020). În niciun fel să nu ne închipuim că decizia este luată, că vom beneficia de sume importante", a spus Orban.

Ministrul a spus că actuala criză "a condus la decizii şi la situaţii care mai de care mai complicate".

"Şi sunt state membre care doresc să reducă substanţial bugetul pentru viitoarea perioadă financiară (2014-2020). Probabil victima - dacă se va întâmpla aşa ceva - va fi politica de coeziune (legată de modul de accesare a fondurilor structurale - n.r.). Dacă se va întâmpla aşa , sumele pe care o să putem să le accesăm în perspectiva financiară viitoare vor fi reduse", a spus Orban

Ministrul spunea, recent, că România va negocia cât mai agresiv fondurile din bugetul UE 2014-2020, dar nu va putea obţine prea mult faţă de cât oferă CE, pentru că există deja percepţia că România şi Bulgaria sunt principalii beneficiari ai propunerii Comisiei.