Crăciunescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor până în 2014

Autor: Mediafax 13.10.2011

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-a aprobat în şedinţa Comitetului Executiv numirea în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Crăciunescu, care va conduce acest for până în 2014.

"Crăciunescu va avea un contract pe perioada în care am fost ales eu, deci 2010 - 2014. S-au făcut câteva modificări de regulament. S-a aprobat ca începând cu returul campionatului 2011/2012 baremul de arbitraj la Liga I să fie vărsat de LPF din drepturile de televiziune direct Comisiei Centrale a Arbitrilor. La Liga a II-a şi a III-a, arbitri vor fi plătiţi de cluburi direct în cont. Nu se va mai lucra din returul acestui campionat cu cash pentru arbitri şi observatori", a spus Sandu.

El a menţionat că Ion Crăciunescu a renunţat la funcţia de preşedinte pe care o avea la clubul Chindia Târgovişte.

Crăciunescu, care acum îl înlocuieşte pe Vasile Avram, a mai condus CCA în perioada iunie 2003 - octombrie 2005 . Mircea Sandu l-a îndepărtat atunci pe Crăciunescu de la conducerea CCA, după ce fostul arbitru l-a susţinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF din 21 noiembrie.

Tribunalul Bucureşti a admis, la sfârşitul lunii septembrie, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea, pentru fapte de corupţie. În acelaşi caz sunt cercetaţi, în stare de libertate, Nicolae Iacobescu şi Vasile Constantin Chiorean, persoane din anturajul omului de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru complicitate la luare şi la dare de mită.

La 23 septembrie, în urma unei percheziţii şi a unor audieri, preşedintele CCA, Vasile Avram, şi Sorin Ţerbea, apropiat al clubului FCM Târgu Mureş, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pentru luare de mită şi, respectiv, dare de mită.