Unicredit are 100 mil. euro de cheltuială în România. "Ne uităm şi la preluări"

Autor: Marius Radu - Mediafax 13.10.2011

Grupul Unicredit a pregătit investiţii de peste 100 milioane euro pentru România în următorii ani pentru extinderea reţelei cu 300 unităţi, dar ia în considerare totodată achiziţia unei bănci, având în vedere scăderea preţurilor, a declarat pentru MEDIAFAX Roberto Nicastro (foto), general manager al băncii

"Suntem deschişi să luăm în considerare (achiziţia unei bănci -n. r.). Până acum au fost mai mult discuţii decât ceva concret. După cum foarte bine aţi observat, preţul băncilor a scăzut, dar aşteptările sunt legate foarte mult de ceea ce era în trecut, astfel că mai întâi trebuie să vedem o ajustare a acestor aşteptări şi abia apoi este posibil să avem discuţii mai serioase. Nu am avut nicio discuţiei unu la unu. Suntem deschişi, dar deocamdată nu este nimic concret. Ne place să creştem în România dar până acum preţurile au fost foarte mari", a spus Nicastro.

Până în prezent, mesajul lui Nicastro privind posibilitatea unei achiziţii era că nu exclude potenţiale achiziţii dacă va exista o oportunitate potrivită.

Nicastro, numărul doi în grupul Unicredit după Federico Ghizzoni, spune însă că investiţiile planificate depind în foarte mare măsură de evoluţia economiei româneşti.

"Avem acest plan de a deschide 300 de noi sucursale în România. Momentul este ceva la care încă lucrăm, pentru că depinde de evoluţia economiei. Este dificil să spun până când vom finaliza investiţia. În acest an am deschis 11 sucursale şi vrem să accelerăm procesul. Evoluţia de anul viitor va depinde foarte mult de vitzeza economiei", a arătat Nicastro.

Pentru acest an, strategia de investiţii a băncii pentru România viza deschiderea a 50 de sucursale. Până în prezent au fost deschise 11, iar Nicastro estimează că până la finele anului numărul va ajunge la 15-20.