Strauss-Kahn, implicat într-un nou scandal sexual. Fostul director al FMI este vizat într-un dosar de prostituţie cu minore

Autor: Mediafax 15.10.2011

Dominique Strauss-Kahn este implicat într-un nou scandal sexual, fostul director al FMI figurând printre politicienii şi oamenii de afaceri care ar fi fost clienţii unui hotel de lux ce furniza prostituate, inclusiv minore, relatează publicaţia Daily Mail în ediţia electronică.

O anchetă judiciară pentru prostituţie la Hotelul Carlton, din oraşul francez Lille, a fost demarată în martie, pe fondul acuzaţiilor referitoare la implicarea unor minore. Prostituţia este legală în Franţa, dar persoanele care o practică trebuie să aibă peste 18 ani, scrie Mediafax.

Angajaţi ai Hotelului Carlton, inclusiv managerul şi un director de relaţii publice, au fost arestaţi luna aceasta în cadrul anchetei. Aceştia sunt acuzaţi că au acţionat ca proxeneţi pentru oaspeţii lor şi ar putea fi inculpaţi pentru procurare de prostituate, conspiraţie în vederea comiterii de acte infracţionale şi spălare de bani.

Revista franceză Closer, care a publicat aceste acuzaţii, susţine că a consultat documentele acuzării care afirmă că Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a folosit prostituate la acest hotel. Potrivit uneia dintre fetele implicate, Dominique Strauss-Kahn ar fi beneficiat de serviciile sale.

Revista Closer, cunoscută pentru jurnalismul de investigaţie, afirmă că are confirmări din partea judecătorilor de la Lille că Strauss-Kahn a fost clientul celor acuzaţi în acest dosar. Fostul director al FMI riscă să fie vizat de proceduri penale dacă a plătit sau a întreţinut relaţii intime cu o minoră.