Şerban Huidu - biografie

Autor: Radu Racu 16.10.2011

Şerban Huidu este un realizator de radio şi televiziune, devenit celebru cu emisiunea Cronica Cârcotaşilor, pe care a realizat-o iniţial la radio, apoi la canalul de televiziune Prima TV.


Şerban Huidu este realizatorul show-ului matinal din fiecare dimineaţă de la radio Kiss FM, alături de Mihai Gainusa şi emisiunea satirică săptămânală Cronica Cârcotaşilor, de la Prima TV.

Şerban Huidu s-a născut pe 16 iulie 1976, in Bucuresti. Este casatorit cu Cristina si impreuna au doi copii, Rares si Mircea.

A absolvit Academia de Studii Europene însă nu a profesat niciodată în acest domeniu, conform informaţiilor postate pe blogul personal.

A debutat în presă încă din anii facultăţii, la un post de radio bucureştean. La vârsta de 19 ani s-a angajat la Radio 21, unde a lansat emisiunea « Cronica Cârcotaşului », un pamflet la adresa politicienilor. În 2000, Huidu a început să prezinte aceeaşi emisiune şi la postul Prima TV, după un an în care a lucrat ca prezentator de ştiri la canalul de televiziune.


Tot în anul 2000, Huidu a început colaborarea cu Mihai Găinuşă la emisiunea de radio, iar după un an a început să lucreze cu acelaşi Găinuşă şi la show-ul de televiziune.

Dincolo de activitatea jurnalistică, s-a remarcat şi prin câteva scandaluri mediatice, în care a intrat în conflict cu diverse vedete, politicieni sau colegi din presă, ca Mircea Badea, Mihai Bendeac, Oana Zăvoranu sau Gigi Becali.

Şerban Huidu este suporter al echipei de fotbal Universitatea Craiova. Iubeşte deopotrivă baschetul, fotbalul, automobilismul, hard-rock-ul, lalelele, diamantele, micii, ciorba de burtă şi coca-cola, muntele si marea. Preferă îmbrăcămintea sport şi parfumurile Christian Dior. Îi admiră pe Robert De Niro, iar filmul său preferat este "Underground", potrivit autodescrierii de pe blogul personal.

În 29 decembrie 2010, realizatorul TV Şerban Huidu a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar din Innsbruck, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii austriece. El a fost menţinut un timp în stare de comă indusă, din care a ieşit pe 1 ianuarie. La aproximativ o săptămână după internare, Şerban Huidu a părăsit secţia de Terapie Intensivă şi a fost mutat într-o rezervă a spitalului din Innsbruck. Totodată, Şerban Huidu a început atunci exerciţiile fizice de recuperare.

Şerban Huidu a revenit pe 4 februarie în România. La momentul respectiv, reprezentanţii Prima TV au declarat că Şerban Huidu se simte bine şi îşi continuă recuperarea.

n 14 februarie, Şerban Huidu şi-a vizitat colegii din studioul Kiss FM. Pe 9 martie, el a apărut în prima ediţie din noul sezon al emisiunii "Cronica Cârcotaşilor" de la Prima TV.

Între timp, Huidu şi reluat rolul de prezentator şi realizator al emisiunii "Cronica cârcotaşilor", alături de Mihai Găinuşă.

Accidentul petrecut, duminică, în Braşov şi soldat cu doi morţi şi cinci răniţi, a fost provocat de realizatorul TV Şerban Huidu, care se afla la volanul unui autoturism de teren cu care a intrat pe contrasens şi a lovit o altă maşină, afirmă Poliţia.