Profitul Citigroup a urcat cu 74% în trimestrul trei, la 3,8 mld. dolari, şi a depăşit aşteptările

Autor: Marius Oncu 17.10.2011

Profitul Citigroup a crescut cu 74% în trimestrul al treilea, de la 2,17 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut la 3,77 miliarde de dolari, şi a depăşit aşteptările, după ce banca americană a constituit mai puţine provizioane, transmite Reuters.

De asemenea, Citigroup a înregistrat un câştig excepţional de 1,9 miliarde de dolari.

Câştigul pe acţiune, de 1,23 dolari, a depăşit aşteptările analiştilor consultaţi de Reuters, de 0,84 dolari . Excluzând câştigul excepţional de aproape două miliarde de dolari, profitul pe titlu a fost de 0,84 dolari în trimestrul al treilea al acestui an, la fel ca în perioada similară a anului trecut.

Portofoliul de credite neperformante ale băncii, care a primit două pachete de ajutor financiar de la statul american în timpul crizei, a început să scadă.

Astfel, împrumuturile neperformante au coborât la 7,95 miliarde de dolari, de la 12,46 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Acţiunile băncii au scăzut cu circa 40% în acest an, în linie cu declinul altor bănci.

În primele nouă luni, profitul Citigroup a urcat cu 9%, de la 9,3 miliarde de dolari în intervalul similar al anului trecut la 10,1 miliarde de dolari.