Topul celor mai mari zece angajatori din lume

Autor: Ana Raduta 17.10.2011

În vreme ce starea de sănătate a economiei mondiale se înrăutăţeşte şi apar din nou discuţii cu privire la politici de austeriate, tăieri de costuri şi oameni rămaşi fără locuri de muncă, unii dintre cei mai mari angajatori ai planetei rămân neafectaţi. Ba, mai mult, îşi extind numărul de angajaţi.

Cei mai mari angajatori ai lumii îşi desfăşoară activitatea în industrii precum retail, telecom, energie şi servicii financiare. Aceste companii au nu numai un număr mare de angajaţi, ci rezultate bune în ceea ce priveşte profitabilitatea per angajat. Iată care sunt, potrivit www.cnbc.com, cei mai mari angajatori ai lumii.

10. IBM: IBM este a treia cea mai mare companie de tehnologie din lume. Are 426.750 de anajaţi, iar proitul per angajat este de 34.750 de dolari.

9. Compass Group. Este cea mai mare companie din lume care activează în industria serviciilor alimentare, cu operaţiuni în peste 50 de ţări. Are 428.000 de angajaţi, iar profitul per angajat este de 2.500 de dolari.

8. Banca Agricolă din China: Banca Agricolă din China, cunoscută şi sub denumirea de AgBank este cea mai mare bancă din lume, după numărul de clienţi, sucursale şi angajaţi. Are 444.440 de angajaţi şi un profit de 33.500 de dolari per angajat. Citiţi mai mult despre cei mai mari angajatori din lume pe www.businessmagazin.ro