Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Andreea Mindrila , Marius Oncu 19.10.2011

Producătorul auto Porsche va realiza o investiţie de 500 mil. euro pentru extinderea fabricii din Leipzig. Adăugarea unor noi linii de asamblare şi de vopsire aproape va dubla investiţia iniţială în fabrica unde se asamblează două dintre modelele cel mai bine vândute, Panamera şi Coupe, scrie Bloomberg.

Compania franceză Danone, care deţine brandurile de apă minerală Evian şi Volvic, negociază cu producătorul japonez de băuturi alcoolice Suntory pentru vinderea diviziei producătoare de apă îmbuteliată până la sfârşitul anului. Suntory ar putea dori să achiziţioneze doar operaţiunile din Asia, conform Blooberg.

LVMH, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume, spune că nu există semne de diminuare a consumului de bunuri de lux. Vânzările companiei au crescut cu 15%, ajungând la 6,01 miliarde de euro şi continuă trendul ascendent de la începutul anului în Asia, Europa şi SUA, scrie The Guardian.

Citigroup, al treilea cel mai mare creditor din SUA, închide o unitate de tranzacţionare care a înregistrat pierderi în trimestrul al treilea deoarece autorităţile americane se pregătesc să adopte Legea Volcker care restricţionează afacerile riscante ale băncilor efectuate cu banii acţionarilor. Alte două bănci, Goldman Sacks şi Morgan Stanley, au închis deja aceste afaceri, scrie Bloomberg.

Bank of America, cea mai mare bancă din Statele Unite, a trecut pe profit în trimestrul al treilea, cu un rezultat de 6,23 miliarde de dolari, susţinut de un câştig excepţional de 4,5 miliarde de dolari, transmite Bloomberg. În trimestrul al treilea al anului trecut, Bank of America a avut o pierdere de 7,3 miliarde de dolari.

Fitch Ratings a pus sub evaluare pentru o posibilă retrogradare ratingul de viabilitate "BB+" al Volksbanken-Verbund, din cauza temerilor privind situaţia dificilă a grupului Oesterreichische Volksbanken, care deţine şi banca Volksbank, transmite Reuters. Volksbank, a patra mare bancă austriacă, a picat testele de stres derulate în acest an de autorităţile europene şi a anunţat săptămâna trecută că va încheia anul în pierdere şi nu va rambursa în acest an autorul de stat primit de la Austria.