Steven van Groningen: Mediul de afaceri din România este prea corupt, este nevoie de toleranţă zero

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax 19.10.2011

Mediul de afaceri românesc este mult prea corupt, iar România trebuie să încerce eliminarea acestui fenomen prin "toleranţă zero", să schimbe percepţia negativă a investitorilor şi să nu se mai prevaleze de faptul că există corupţie şi în alte state, afirmă Steven van Groningen, preşedintele CIS.

"Este prea corupt (n.r. -mediul de afaceri), şi nu contează că şi în alte ţări este corupţie, pentru că România trebuie să lupte pentru eliminarea completă a acestui fenomen. Trebuie să avem toleranţă zero pentru corupţie", a răspuns van Groningen la o întrebare legată de nivelul corupţiei mediului de afaceri, relatează Mediafax.

El a arătat, la lansarea Cărţii Albe de către Consiliul Investitorilor Străini (CIS), că mai importantă chiar decât gradul de corupţie dintr-o ţară este percepţia negativă din partea investitorilor străini.

"România este precepută ca fiind coruptă şi are efect asupra investitorilor şi de aceea este foarte important să arătăm că facem paşi vizibili în lupta împotriva corupţiei. Nu trebuie să conving pe nimeni din această sală că există corupţie în România, e de ajuns să iasă pe stradă şi se poate convinge singur", a adăugat van Groningen.