Video - Alexandrescu, Alico: Piaţa de asigurări de viaţă nu ar fi crescut în criză fără vânzările prin bănci

Autor: Ciprian Botea 20.10.2011

Vânzările de poliţe de asigurări de viaţă prin bănci, care reprezintă aproape un sfert din piaţa asigurărilor de viaţă, va lua o amploare din ce în ce mai mare în viitor deoarece companiile de asigurări de viaţă şi băncile înţeleg mai bine importanţa acestui segment de piaţă.

"Ultimii ani au fost marcaţi de vânzări prin bănci. Poate nu am fi avut creştere în aceastăperioadă fără aceste vânzări. În momentul de faţă mai multe bănci şi mai mulţi asigurători au o înţelegere mai bună faţă de bancassurance", a declarat Theodor Alexandrescu, directorul general al Alico, a treia companie din piaţa asigurărilor de viaţă, la un seminar organizat de Ziarul Financiar împreună cu Alico şi Raiffeisen Bank.

Asigurările de viaţă au crescut cu aproape 4% în prima jumătate a acestui an, subscrierile ajungând la 860 milioane de lei (peste 200 mil. euro).

"Am început vânzările prin bănci cu mai bine de zece ani de zile, dar am sărit anumite faze comparativ cu alte pieţe care s-au dezvoltat pe baza acestui segment. Este nevoie de un mix de distribuţie şi în bancassurance", a mai spus Alexandrescu.