Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Andreea Mindrila , Vlad Popescu - Mediafax 25.10.2011

UE susţine Rusia în aderarea la Organizaţia Mondială a Comerţului, spunând că aderarea în 2011 a celui mai mare producător mondial de energie rămâne o posibilitate. Organizaţia precizează că au ajuns la un acord privind normele care reglementează industria auto, după ce în 2005 Rusia începuse să ofere drepturi de import preferenţiale producătorilor auto străini care au fost de acord să asambleze vehicule în ţară şi să folosească piese produse pe piaţa locală, scrie Bloomberg.

Banca italiană UniCredit ar putea fi obligată să sacrifice active de preţ din Turcia sau Polonia, deoarece se confruntă cu un deficit de capital de 13 miliarde de euro, în contextul în care liderii europeni discută despre majorarea capitalului Tier 1 la 9% din activele ponderate la risc, scrie Hurriyet.

Volkswagen va deveni anul acesta cel mai mare producător auto din lume, atât în privinţa vânzărilor, cât şi a producţiei, cu şapte ani mai devreme decât obiectivul stabilit de managmentul companiei de a înlocui Toyota în topul industriei auto. Acest fapt se datorează atât creşterii companiei în întreaga lume, dar şi problemelor pe care ­­

le-a avut Toyota ca urmare a cutremurului din Japonia, scrie Financial Times.

China Mengniu Dairy, cea mai mare companie de produse lactate din China, ia în considerare o licitaţie pentru divizia de nutriţie a companiei Pfizer, tranzacţia urmând să se ridice la 10 mld. dolari. Totuşi o ofertă din partea Mengniu ar fi un pariu îndrăzneţ, pentru că valoarea estimată a diviziei Pfizer este de două ori mai mare decât capitalizarea de piaţă a Mengniu, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Băncile elveţiene vor plăti miliarde de dolari pentru a pune capăt unei anchete privind evaziunea fiscală realizată de autorităţile americane. Mai mult, băncile vor furniza autorităţilor numele a mii de americani care au conturi secrete. Credit Suisse se află pe lista celor unsprezece instituţii financiare investigate, fiind suspectată că i-a ajutat pe clienţii americani să ascundă bani de Fisc, scrie Bloomberg.

Ratingul triplu A al Statelor Unite va fi probabil redus de încă una dintre cele trei mari agenţii de evaluare financiară înainte de sfârşitul anului din cauza deficitului bugetar ridicat, anticipează Bank of America Merrill Lynch.