Românii mănâncă în medie zece pui pe an

Autor: Gabriel Razi 25.10.2011

Fiecare român mănâncă în medie 21 de kilograme de pui în fiecare an, cu o treime mai puţin decât spaniolii sau britanicii şi la jumătate faţă de americani, potrivit datelor Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui de pe piaţa locală.

"Cei de la oraş mănâncă într-o măsură similară cu ceilalţi europeni, diferenţele vin din puii produşi la ţără care nu sunt înregistraţi nicăieri", spune Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău,un business de 120 de milioane de euro.

Între statele europene cei mai mari consumatori de carne de pui sunt luxemburghezii, cu un consum mediu de 40 de kilograme/capita în timp ce la polul opus bosniacii, albanezii şi sârbii consumă sub zece milioane în fiecare an, potrivit themeatsite.com

Top cinci ţări cu cel mai mari consum de carne de pui din Europa

Ţara Consum (kg/capita)

Luxemburg 40

Marea Britanie 30

Ungaria 28

Spania 27

Islanda 26

Sursa: themeatsite.com