Vezi aici banda de alergat cu suport iPod, LCD, aer condiţionat şi parfum

Autor: Mirabela Tiron 26.10.2011

Suport de conectare pentru iPOD, ecran LCD pe care se pot viziona filme şi dispozitive de aer condiţionat care emit diferite arome sunt doar câteva dintre dotările pe care le prezintă cele mai moderne echipamente din centrele de wellness din Capitală.

Unul dintre cele mai high-tech aparate din sălile de fitness din Bucureşti este banda de alergat TechnoGym 700, ce oferă posibilitatea conectării pentru iPOD şi are radio integrat. Acest aparat nu stimulează doar anumite grupe de muşchi ci şi simţul vizual (prin prezenţa LCD-ului) şi auditiv (radio, acces la muzica de pe iPod).

Mai mult, aparatul de fitness stimulează şi simţul olfactiv printr-un dispozitiv (un fel de ventilator) care "emite" diferite arome. Permite acces la 14 programe de fitness.

"Benzile de alergare ajută la îmbunătăţirea capacităţii respiratorii şi a sistemului cardiovascular. Pe banda din gama Techogym 700 se poate alerga cu viteza de 23 de kilometri pe oră. Utilizatorul poate da drumul la aer condiţionat pe banda pe care lucrează sau la dizpozitivul care emite parfum. Deasemenea, poate înregistra pe un iPod consumul caloric şi graficul de efort", spune Bogdan Comşa, managerul centrului de fitness şI spa Alexandreea Club din Bucureşti, în care este prezentă o bandă de alergat Tecnhogym 700. Printre cele mai luxoase centre de fitness şi wellness din Capitală sunt cluburile World Class, Alexandreea Club, Orhideea Spa, IDM Fitness.

O altă bandă de alergat high-tech este cea din gama Life Fitness. Şi aceasta este dotată cu display LCD şi oferă acces la programe ce pot fi personalizate.

"Textura benzii de alergare asigură o aderenţă bună şi siguranţă maximă în timpul utilizării datorită unui dizpozitiv care reacţionează la orice mişcare a utilizatorului", potrivit unui instructor din centrul Orhideea SPA &Fitness, în care se găseşte o astfel de bandă.

Din rândul echipamentelor pentru exerciţii cardio se mai remarcă şi bicicleta eliptică Vario, cu dotări de ultimă tehnologie. Pe un display este afişată viteza, distanţa, timpul, caloriile arse şi pulsul utilizatorului. Mai mult aceasta este dotată cu programe de memorare a graficului de efort. Traiectoria echipamentului este dată mişcarea picioarelor fiecărui utilizator. La 12.000 de euro se ridică preţul acestui echipament. "Acest aparat are avantajul că se mulează pe antrenamentul dorit de orice utlizator, care poate imprima sensul mişcărilor", spune Bogdan Comşa.

Un alt aparat special pentru exerciţii de body building vine din gama Selection a producătorului Techno Gym. Acest aparat cu care poate fi dezvoltată musculatura umerilor şi a spatelului este dotat cu isocontrol, un cititor al mişcării, ceea ce îl diferenţiază de restul echipamentelor. "

În categoria echipamentelor hi- tech de fitness se înscrie şi aparatul Kinesis, care funcţionează printr-un un sistem de scripeţi ce se pot roti 360 grade, ce permit mişcarea pe cele trei planuri. Acest sistem permite utilizatorului să se mişte liber şi să lucreze orice grupă de muşchi. Preţul unui astfel de aparat ajunge la 16.000 de euro. Programul software integrat pentru aparatull Kinesis permite utilizatorilor să vizualizeze mişcările efectuate. Aplicaţia software Kinesis Visual Learning şi ecranul tactil încorporat în aparat permite consultarea şi vizualizarea mişcărilor.