Bâlbâielile de la Recensământ s-ar putea solda cu demiteri la INS. Boc: "Ce s-a întâmplat este forma supremă a incompetenţei"

Autor: Mediafax 26.10.2011

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergiliu Voineagu, a fost chemat la Guvern pentru a prezenta miniştrilor, în şedinţa de miercuri, explicaţii privind problemele apărute în derularea recensământului şi a fost ameninţat de premierul Emil Boc cu demiterea dacă situaţia nu e remediată.

"A fost o discuţie tensionată în Guvern, şeful INS fiind chemat să prezinte o informare membrilor Executivului privind situaţia la zi a desfăşurării recensământului", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit acestora, premierul a transmis că este extrem de nemulţumit de modul în care recensământul a fost organizat şi desfăşurat până în prezent şi l-a ameninţat pe preşedintele INS că va fi demis dacă problemele nu vor fi remediate.

"Ceea ce s-a întâmplat este forma supremă a incompetenţei", i-a spus Boc lui Voineagu, cerându-i ca problema CNP-urilor să fie remediată cu "minim de discomfort", au relatat sursele prezente la discuţie.

Preşedintele INS a susţinut că baza legală pentru preluarea Codului Numeric Personal în procesul de recenzare a populaţiei este articolul 12 din OU 36/2007.

Sursele citate au mai arătat că membrii Guvernului au discutat şi despre faptul că mii de persoane înscrise ca recenzori s-au retras săptămâna trecută, invocând diverse motive, între care şi acela că şomerii care participă la această activitate ar trebui să renunţe la indemnizaţia de şomaj în perioada respectivă.