Aquaparc de 7 mil. euro la Băile Herculane

Autor: Ioan Dornescu 31.10.2011

Primăria Băile Herculane vrea să construiască un Aquaparc în staţiune, proiect cu o valoare estimată de 31,1 mil. lei (7,2 mil. euro) fără TVA şi finanţat din fonduri bugetare.

Contractul de proiectare şi execuţie a aquaparcului Therme Herculi va fi atribuit prin licitaţie deschisă, criteriile de atribuire fiind preţul ofertei, cu o pondere de 50%, termenul de predare a proiectului (30%), termenul de finalizare (3%), perioada de garanţie (2%) şi metodologia de execuţie (15%). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14 decembrie, iar durata de finalizare a proiectului va fi de 16 luni de la data atribuirii contractului. Fondurile vor fi asigurate de la bugetul de stat (95%) şi de la cel local (5%).

Aquaparcul va include bazine de înot interioare şi exterioare, tobogan, spaţii de relaxare cu şezlonguri şi pentru alimentaţie publică. Terenul pe care se va realiza investiţia este situat pe un versant de munte în zona nordică a staţiunii, pe malul drept al râului Cerna.