Opt dintre cei 14 români morţi în accidentul din Ungaria au fost identificaţi

Autor: Ionut Muresan 31.10.2011

Opt dintre cei 14 români care au murit în urma accidentului din Ungaria au fost identificaţi, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Benze, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria.

Ioan Benze nu a putut da detalii în legătură cu persoanele identificate, respectiv sexul, vârsta sau localitatea de domiciliu.

Şeful Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului, a declarat că Poliţia Timiş a fost informată despre accident de către autorităţile ungare, care au cerut sprijin la faţa locului pentru identificarea victimelor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că delegaţia care a plecat în Ungaria este formată din patru poliţişti, printre care şeful serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, Petru Rumega şi şeful biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul aceluiaşi serviciu, Gheorghe Moldovan. Cei patru îi vor ajuta pe poliţiştii ungari la identificarea victimelor şi stabilirea circumstanţelor producerii accidentului de pe autostrada Szeged-Mako.

Moldovan a precizat că accidentul s-a petrecut după ce şoferul unui autocamion a adormit la volan şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un microbuz înmatriculat în judeţul Argeş.

Accidentul s-a produs pe autostradă, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanţei dintre localităţile Mako şi Szeged.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 14 români care se aflau în microbuz. De asemenea, şoferul camionului şi un pasager aflat în microbuz au fost răniţi, fiind transportaţi la spitalul din Szeged, a precizat Gheorghe Moldovan.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, preciza că autotrenul venea dinspre Arad şi se îndrepta către Budapesta, iar microbuzul, înmatriculat în Spania, venea de la Valencia, cu destinaţia Bucureşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul este blocat între Szeged şi Mako, pe sensul spre România.