Care au fost ultimele cuvinte ale lui Steve Jobs

Ziarul Financiar 31.10.2011

Sora lui Steve Jobs, Mona Simpson, a vorbit despre boala fratelui ei şi a dezvăluit care au fost ultimele cuvinte ale cofondatorului Apple înainte ca acesta să treacă în nefiinţă.

"Ultimele cuvinte ale lui Steve au fost monosilabice, repetate de trei ori", a mărturisit Mona Simpson (54 de ani), informează Daily Mail.

Citiţi şi Care a fost ultima dorinţă a lui Steve Jobs

"Înainte de a ne părăsi, s-a uitat la sora sa Patty, apoi pentru mai mult timp la copiii săi, la partenera sa de viaţă, Laurene, şi a spus ultimele cuvinte, monosilabice, pe care le-a repetat de trei ori", a povestit aceasta. Ultimele cuvinte ale lui Jobs au fost: "Oh wow. Oh wow.Oh wow".

Mona Simpson a mărturisit că, în ultimele clipe ale vieţii, Steve Jobs părea să urce un munte:

"Respiraţia sa indica o călătorie dificilă, un drum abrupt, altitudine", a precizat ea. "Laurene, care se afla lângă el pe pat, tresărea câteodată atunci când era o pauză mare între răsuflările sale. Ea şi cu mine ne uitam una la cealaltă, apoi el se străduia să respire adânc după care fenomenul se repeta", a mai dezvăluit Simpson.

Conform spuselor surorii sale, Steve Jobs a regretat foarte tare faptul că trebuia să îşi părăsească familia şi a sunat-o pe Mona Simpson cu o zi înainte să moară pentru a-i spune să se grăbească dacă mai doreşte să-l vadă pentru ultima oară:

"Îmi pare rău, cu adevărat foarte rău, să vă părăsesc. Grăbeşte-te să vii la Palo Alto. Îţi spun asta acum pentru că mi-e teamă că nu vei ajunge la timp, scumpo" , i-ar fi spus la telefon Steve Jobs surorii sale.

Mona, scriitoare şi profesor de engleză la Universitatea din California, l-a întâlnit prima dată pe Steve Jobs la vârsta de 25 de ani şi era un romancier la început de carieră. Ea a povestit cum întreaga viaţă a aşteptat un bărbat pe care să-l iubească şi care să o iubească la rândul său şi că a crezut că va descoperi acel bărbat în tatăl său sau în viitorul soţ, dar că l-a găsit în persoana fratelui său.

Steve Jobs a murit pe 5 octombrie, la vârsta de 56 de ani. Potrivit presei internaţionale, autorităţile locale au confirmat în 10 octombrie că Steve Jobs a murit în casa sa din Palo Alto (la sud de San Francisco), din cauza unui cancer la pancreas.

Care sunt cele mai bune 10 meserii din lume