Cine sunt head-hunterii care ar putea intra în cursa pentru proiectul „CEO la stat“ în mai puţin de zece zile

Autor: Adelina Mihai 02.11.2011

Vinerea viitoare, cel mai probabil, headhunterii care vor să recruteze executivi de top pentru primele companii de stat în care se va introduce managementul privat vor putea depune dosarele pentru licitaţiile organizate de Ministerul Economiei. ZF face o radiografie a pieţei locale de executive search şi îi prezintă pe câţiva dintre şefii celor mai mari firme de profil de pe piaţa locală, pentru a căror expertiză companiile plătesc anual sume care încep de la 25.000 de euro.

Jobul headhunterilor, care rulează afaceri mici, pe o piaţă de 6-7 milioane de euro anual, este să convingă executivii de top să se mute de la actualul angajator la o companie concurentă. Tre­buie să-şi convingă şi clienţii că nu există altcineva mai bun în piaţă decât candidatul pe care ei îl recomandă. Pentru relaţiile pe care şi le-au făcut de-a lungul timpului, pentru documentare, pentru intervie­varea candidaţilor şi pentru munca de con­vingere a acestora, companiile plătesc sume cu­prinse între 25.000 şi 50.000 de euro unui head-hun­ter pentru un proiect de recrutare a unui manager. Tarifele încasate de ei reprezintă, în general, cam 30% din pachetul salarial brut încasat de exe­cutivul plasat, însă în cazul proiectelor pentru com­pa­niile de stat nu se va putea aplica această regulă, pentru că încă nu s-au stabilit salariile viitorilor manageri.

Totuşi, uneori tarifele pot fi mai mari, în funcţie de complexitatea căutării, pentru recru­tările care presupun căutarea unui candidat în mai multe ţări, de exemplu. Deocamdată însă, până când nu văd criteriile impuse în caietele de sarcini, head-hunterii sunt mai rezervaţi în ceea ce priveşte participarea la licitaţie. Totuşi, mai multe companii din piaţă, care nu s-ar putea încadra pentru par­tici­pare din cauză că nu au birouri şi în alte ţări, se gândesc să facă parteneriate pentru proiectele la stat.

"Sunt interesat să particip la licitaţie şi sunt în discuţii cu o firmă mare de executive search la nivel internaţional pentru a-i reprezenta în România în cadrul acestui proiect şi bănuiesc că acelaşi lucru îl fac şi competitorii mei", spune Rudolf Fedorovici, consultant în cadrul Advice HR. Printre cei mai mari jucători la nivel internaţional de pe piaţa de executive search se află companii precum Korn/ Ferry, Heidrick & Struggles, Egon Zehnder, Spencer Stuart, Russell Reynolds, Odgers Berndtson, AMROP sau IIC Partners.

Printre primele companii de stat care vor avea management privat se numără Poşta Română, Tarom, CFR Marfă, Electrificare CFR, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Hidroelectrica sau Electrica Furnizare. Firma de executive search Pedersen & Partners, în consorţiu cu consultanţii de la Roland Berger şi cu avocaţii de la NNDKP (Nestor) s-au ocupat de elaborarea caietului de sarcini pentru head-hunteri. Alte companii locale care mai fac executive search sunt Hill International, Stanton Chase sau Antal.



Radu Manolescu

34 de ani

Managing partner K.M.Trust & Partners

Este acţionar majoritar şi managing partner al uneia din cele mai mari firme de executive search de pe piaţa locală, lucrează de mai bine de zece ani în domeniu şi are experienţă pe cea mai mare parte a pieţelor din regiune (a făcut recurtări în ţări precum Ungaria, Republica Cehă, Bulgaria, Polonia sau Slovacia). Înainte de K.M.Trust &Partners, mai lucrat timp de patru ani (2002 - 2005) în cadrul unei alte companii de executive search, Target International Executive Search, ultima poziţie fiind cea de managing consultant. Compania sa a avut o cifră de afaceri de peste 600.000 de euro anul trecut, în creştere cu 15% faţă de 2009.



Radu Furnică

54 de ani

Preşedinte şi CEO Leadership Development Solutions

  • Leadership Development Solutions

  • MBA la Rotterdam School of Management

  • Facultatea de Navigaţie

  • Institutul de Marină "Mircea cel Batrân", secţia Marină Comercială

Este unul din cei mai vechi şi mai scumpi "vânători" de executivi de pe piaţa locală, cu peste 16 ani de experienţă în recrutarea de top manageri. Până în luna august anului trecut, LDS a fost reprezentatul Korn/Ferry pe piaţa locală, cea mai mare firmă de executive search din lume, care a adoptat o nouă strategie de business (crearea unor hub-uri în câteva capitale europene pentru a-şi servi clienţii din Europa). De-a lungul carierei sale, Furnică a avut aproximativ 600 de proiecte la nivel de top management. A făcut recrutări de top mai ales în zona serviciilor financiare. LDS a avut anul trecut o cifră de afaceri de 600.000 de euro, în uşoară creştere (cu 2%) faţă de anul anterior.



Werner E. Stein

64 de ani

Fondator şi preşedinte Stein & Partner Executive Search S-E Europe

De numele lui Werner Stein, headhunterul de origine germană care conduce firma de executive search Stein & Partners, se leagă plasarea unor executivi precum Cristian Rey, directorul general al Intersnack România (producătorul Chio Chips) sau Sergiu Mititelu, directorul general al producătorului de brânzeturi Hochland, aflaţi de ani buni la conducerea acestor companii. Cu o experienţă de peste 17 ani în recrutarea de executivi, el conduce un business de peste 360.000 de euro anul trecut. Printre cei mai importanţi clienţi ai companiei se numără firme precum IKEA, Henkel, Generali, E-on, Actavis, Carlsberg sau Metro.



George Butunoiu

49 de ani

Managing partner George Butunoiu

  • Facultatea de Fizică

  • Universitatea din Bucureşti

Este unul dintre cei mai cunoscuţI head-hunteri locali, care a intrat în businessul de recrutare în 1992. În 1996, s-a alăturat consultanţilor în HR de la Ward Howell Euroselect, ca manager partener, afacere pe care a cumpărat-o în 2003. Ulterior, a devenit managing partener la firma de executive search Alexander Hughes, iar în 2006 a pus bazele propriei sale firme de consultanţă în HR. Specializat mai ales în recutările de executivi din zona serviciilor financiare, Butunoiu are clienţi precum Banca Transilvania (el fiind cel care l-a plasat pe Robert Rekkers la conducerea băncii), Banca Românească, BRD, Volksbank, Danone, Deloitte, Euroins, Lafarge sau Samsung.



Mihaela Damian

52 de ani

Country manager SpenglerFox

  • Facultatea de Relaţii Comerciale

  • Academia de Studii Economice, Bucureşti, 1982

Este unul dintre cei mai cunoscuţi consultanţi în domeniul recrutării la nivel de top management de pe piaţa locală, care a lucrat timp de 7 ani în cadrul firmei de executive search Stanton Chase International. Anterior, ea a lucrat timp de un an ca director de HR al retailerului de telefonie mobilă Germanos, iar 9 ani a avut mai multe funcţii de conducere în cadrul Compaq Computer România. Ca head-hunter, ea este specializată în domeniile servicii financiare, telecom şi industrie. SpenglerFox este parte a grupului irlandez de recrutare Grafton Recruitment, cu afaceri locale de 430.000 de euro anul trecut.



Sorin Popa

45 de ani

Managing Partner Accord Group România

  • Facultatea de Inginerie

  • Universitatea Politehnica

Lucrează în cadrul Accord Group din 2001, iar din 2005 a devenit managing partner al filialei din Bucureşti. Este specializat în recrutarea de executive pentru domeniul industrial, dar a făcut plasări şi în companiile de asigurări.


Rudolf Fedorovici

36 de ani

Consultant Advice Human Resources

  • Facultatea de Psihologie

  • Universitatea din Bucureşti

Conduce de mai bine de zece ani compania Advice HR pentru clienţii locali şi internaţionali şi are în vedere asocierea cu o firmăn internaţională de executive search pentru a participa la licitaţia pentru proiectul ãCEO la stat". Este specializat pentru recrutarea de executivi în domenii precum servicii profesionale, bunuri de larg consum ţi industrial.




Oana Ciornei

38 de ani

Managing partner Amrop

A fondat la finele lui 2009, alături de Marius Precu, un alt executiv care a lucrat timp de mai mulţi ani în domeniul recrutării de executivi de top, firma The Searchers, care a încheiat un parteneriat cu firma internaţională Amrop la finele anului trecut. Amrop este una dintre cele mai mari reţele de executive search din lume, care are operaţiuni în 58 de ţări şi 89 de birouri. Anterior, Oana Ciornei a lucrat timp de patru ani în cadrul firmei Leadership Development Solutions, dar şi în cadrul Coca-Cola Hellenic, îmbuteliatorul local al produselor Coca-Cola.



Dana Patrichi

43 de ani

Managing Partner Alexander Hughes România

Lucrează din 1996 în cadrul companiei de consultanţă în executive search Alexander Hughes International, prima poziţie fiind cea de consultant. În prezent, este managing partner al Alexander Hughes România, după ce iniţial a lucrat pentru Alexander Hughes din Franţa, şi a venit la biroul din Bucureşti pe poziţia de senior consultant (în 2002). Experienţa sa pe piaţa locală, precum şi relaţiile pe care şi le-a dezvoltat cu companiile franceze i-a determinat pe reprezentanţii companiei s-o realeagă pe aceeaşi poziţie de mai multe ori.



Daniela Necefor

46 de ani

Managing partner Total Business Solutions

  • Facultatea de Inginerie Mecanică, Institutul Politehnic Bucureşti

  • Executive Management Program, INSEAD

Este acţionar majoritar şi managing partner al companiei cu activităţi de executive search Total Business Solutions (TBS), pe care a fondat-o în anul 2000. Înainte de a începe pe cont propriu, a lucrat pentru o altă companie specializată în recrutarea de middle şi top management, Antal International Consulting, (1997 - 2000).