Premierul Greciei a acceptat să demisioneze după votul de încredere de astăzi - Reuters

Autor: Radu Racu 04.11.2011

Premierul Greciei, George Papandreou, a acceptat să demisioneze din fruntea guvernului, susţin surse de la Atena pentru Reuters, cu condiţia ca membrii partidului Socialist să-l susţină în faţa votului de încredere la care este supus cabinetul său vineri.

"I s-a spus să plece în linişte dacă vrea să-şi salveze formaţiunea politică din care face parte. El a fost de acord să se dea la o parte. A fost foarte civilizat", au declarat sursele.

Papandreou, fiu şi nepot de premieri de stânga, a sugerat că e gata să renunţe la funcţia sa pentru binele uniunii naţionale, declarând în faţa parlamentului elen că nu e legat de scaunul său.

Mai mult, Giorgios Papandreou, s-a declarat dispus, joi, să retragă proiectul de referendum privind euro, care a generat panică în Grecia şi în zona euro, pentru a garanta planul de salvare european pentru această ţară.

"Chiar dacă nu vom recurge la un referendum, care nu a fost niciodată un scop în sine (...), salut poziţia partidului de opoziţie de dreapta", care s-a declarat pregătit să ratifice în Parlament acordul zonei euro din 27 octombrie, a declarat Papandreou în cadrul consiliului de miniştri.