SCT Bucureşti ia 20 mil. euro de la BRD ca să construiască un tronson de autostradă

Autor: Adrian Cojocar 07.11.2011

Conducerea firmei de construcţii SCT Bucureşti (SCTB), controlată de fondul austriac de investiţii Donau Finanz şi omul de afaceri Sorin Apostol, a decis să se finanţeze cu 20 mil. euro de la BRD în cadrul unei noi liniii de credit atât cash, cât şi non-cash. Componenta non cash a împrumutului este de 12 mil. euro, iar cea cash se ridică la 8 mil. euro, potrivit convocatorului publicat de companie pe bursă.

Acţionarii vor discuta luna viitoare dacă aprobă împrumutul. Reprezentanţii SCT spun că firma are nevoie de bani pentru executarea unor lucrări la lotul 3 al tronsonului de autostradă Orăştie - Sibiu cu o lungime de circa 22 km. SCT lucrează în calitate de subcontractor la acest tronson de autostradă. Licitaţia pentru acest lot a fost câştigată de firma italiană Impregilo, care va încasa 147 mil. euro fără TVA pentru construcţia celor 22 de kilometri de autostradă.

Conducerea SCT a mai decis să prelungească un împrumut de 19,5 mil. lei de la CEC Bank şi să demareze procedurile în vederea transferului acţiunilor societăţii la categoria I a bursei de la Bucureşti. La ultimul preţ de piaţă, de 8,9 lei/titlu, capitalizarea companiei se ridică la circa 8 mil. euro.