Lanţul de magazine Real, scos de la vânzare

Ziarul Financiar 07.11.2011

Metro a stopat procesul de vânzare a lanţului de magazine Real, ca urmare a anunţului directorului general al grupului german, Eckhard Cordes, că nu va rămâne în funcţie şi după încheierea contractului, care expiră în 2012, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Financial Times Deutschland.

Metro s-a aflat în ultimele luni în contact cu diferiţi investitori, dar în prezent nu există negocieri active, a spus un purtător de cuvânt al grupului.

Compania britanică de investiţii Apax Partners s-a aflat în cursa finală pentru preluarea Real până în urmă cu mai multe săptămâni, cu o ofertă de circa 1 miliard de euro. Metro, care se aştepta la un preţ de aproximativ 2 miliarde de euro şi nu a considerat oferta Apax destul de atractivă, s-a retras din discuţii, scrie cotidianul german.

Cordes a încercat în mod repetat să vândă Real şi Kaufhof, pentru a se concentra în schimb pe divizia de Cash&Carry şi pe activităţile Media-Saturn în Asia.

Soarta Real depinde şi de cine va prelua postul de director general, potrivit publicaţiei. Dacă funcţia va fi ocupată de Joel Saveuse, şeful diviziei Real, opţiunile de vânzare ar putea fi reevaluate.

Cordes a anunţat în octombrie că nu-şi va prelungi contractul cu Metro, care se încheie în octombrie anul următor, iar surse apropiate situaţiei au declarat pentru Reuters că şeful grupului se va retrage probabil în timpul iernii.