Cârlig, Jolidon: Este necesară reducere dobânzii. Reducerea de săptămâna trecută a fost prea mică şi a venit prea târziu

Autor: Cristina Roşca 08.11.2011

Gabriel Cârlig, 44 de ani, care în urmă cu 18 ani înfiinţa compania Joli­don, o afacere cu costume de baie şi lenjerie in­timă care a devenit ulterior una dintre pu­ţinele multinaţionale româneşti, este de părere că trebuie adoptate măsuri care să stimuleze economia. "Este cert că nu trebuie tăiate investiţiile. Ar trebui în primul rând revitalizate investiţiile şi consumul", spune Cârlig.

Afirmaţiile omului de afaceri clujean vin în contextul în care consumul continuă să scadă şi în 2011, declinul din ultimii trei ani apro­piindu-se de 20 de procente.

Întrebat unde mai este loc de tăieri şi ajustări la bugetul de stat, Cârlig a spus că "mai poate fi restructurat aparatul de stat".

Cârlig crede că o măsură bună pentru eco­no­mie ar fi reducerea dobânzii de politică mo­netară. Deşi BNR a redus săptămâna tre­cută dobânda-cheie la 6%, după un an şi ju­mătate în care a ţinut-o îngheţată la 6,25%, omul de afaceri spune că "este o măsură prea mică, luată după mult timp. Mai este loc de scăderi".