Zece oferte la biletele de avion pe care nu trebuie să le ratezi. Vezi aici ce reduceri sunt în noiembrie pentru călătoriile externe?

Autor: Mirabela Tiron 09.11.2011

Companiile aeriene au scos luna aceasta la vânzare mai multe bilete de avion la reduceri pe rutele internaţionale, pentru călătoriile de anul viitor, potrivit datelor din piaţă.

Astfel că până pe 12 noiembrie pot fi rezervate bilete de avion la doar 98 de euro pentru o călătorie dus-întors pe ruta Bucureşti-Viena pe site-ul companiei aeriene Austrian Airlines. Biletele pot fi achiziţionate la acest preţ dacă durata de şedere incluee noaptea de sâmbătă în Viena sau două nopţi în afara zilei de sâmbătă. Spre comparaţie, cu aceeaţi companie se zboară pe ruta Iaşi -Viena sau Cluj-Viena la preţuri chiar şi de trei ori mai mari.

Şi spre Milano se poate zbura la tarife reduse. De exemplu, cei care îşi cumpără un bilet dus-întors pentru perioada 15-17 februarie plătesc doar 49 de euro pentru o călătorie cu Blue Air şi 71 de euro la Wizz Air.

O altă promoţie este pe ruta Târgu-Mureş- Budapesta. Pentru perioada de călătorie 26 noiembrie-6 decembrie 2011 biletele pentru o călătorie dus-întors se vând la preţul de 39 de euro de persoană la Wizz Air.

Tot Wizz Air vinde la reduceri biletele de avion pentru călătoriile pe ruta Timişoara-Veneţia. Pentru perioada de călătorie 22 ianuarie-25 ianuarie anul viitor preţul biletului este de 30 de euro de persoană.

Şi compania aeriană British Airways a scos la vânzare bilete de avion la preţul de 174 de euro pe o călătorie dus-întors pe Bucureşti-Londra în perioada 10 noiembrie-10 decembrie şi 15 ianuarie-23 februarie. Promoţia este valabilă pentru biletele achiziţionate până pe 17 noiembrie, care includ cel puţin o sâmbătă noapte în Londra.

Şi pentru Praga s-au scos la vânzare bilete mai ieftine. Compania Lufthansa vinde bilete la preţul de 158 de euro pentru o călătorie dus-întors pentru orice perioadă de călătorie, cu condiţia ca rezervarea să se facă cu minim cinci zile înainte de data plecării.

Tot compania Lufthansa a scos la vânzare bilete la preţul de 159 de euro pe ruta Cluj-Munchen. Nu există restricţii la perioada de călătorie, însă se solicită o durată minimă de şedere de trei nopţi.

Mai mult, există o promoţie şi pentru biletele pe ruta Sibiu-Munchen. O călătorie dus-întors care include şedere în timpul weekendului la destinaţie costă 184 de euro de persoană. Oferta este valabilă pentru rezervările efectuate cu cel puţin 21 de zile înainte de data călătoriei.

Şi compania aeriană de stat Tarom oferă reduceri la bilete pe anumite rute. De exemplu, pe Bucureşti-Salzburg se găsesc bilete de avion la preţul de 190 de euro de persoană începând cu ianuarie anul viitor, faţă de tarifele normale de peste 250 de euro pe această rută.

De asemenea în perioada de achiziţie 3 noiembrie-30 noiembrie, biletele de avion spre Madrid pot fi achiziţionate la 130 de euro pentru o călătorie dus-întors până pe 10 decembrie la Tarom.