Fiscul a pus sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii de 10 milioane dolari. Nokia: Colaborăm pentru a ne asigura că situaţia e soluţionată satisfăcător

Autor: Vasile Magradean 11.11.2011

Reprezentanţii Nokia România afirmă, referitor la sechestrul aplicat de ANAF pentru o datorie de 10 milioane de dolari, că situaţia este analizată şi că se va colabora cu autorităţile pentru a fi soluţionată în mod satisfăcător.

"Analizăm situaţia şi colaborăm cu autoritatea locală pentru a ne asigura că este soluţionată în mod satisfăcător", au anunţat, vineri, reprezentanţii Nokia România, la solicitarea Mediafax.

ANAF a instituit, vineri, sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplătite de 10 milioane de dolari de natura taxelor vamale. Conform Codului de procedură fiscală, măsurile asiguratorii se instituie atunci când există pericolul înstrăinării bunurilor de către o societate datornică.

"Am început un control în 2009 pe care l-am finalizat zilele trecute. S-a instituit sechestru asiguratoriu pentru o sumă de 10 milioane de dolari, dar măsura nu periclitează activitatea societăţii în continuare. Este o măsură preventivă", a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Preşedintele Fiscului a arătat că sechestrul a fost instituit pe o suprafaţă de 28.000 de metri pătraţi asupra bunurilor imobile ale companiei, inclusiv birourile şi halele de producţie.

Nokia a încălcat legislaţia pentru că a solicitat scutirea de la plata taxelor vamale în cazul unor importuri de componente, deşi produsele erau deja asamblate şi aduse din ţări extracomunitare precum China, Taiwan sau SUA, a declarat vicepreşedintele ANAF, Viorel Comăniţă.