Tenaris a programat investiţii de 150 milioane dolari până în 2013

Autor: Carol Dan 18.11.2011

Grupul Tenaris a planificat investiţii de 150 de milioane de dolari în România în perioada 2011 - 2013, în principal în construcţia unei noi unităţi de filetaj a ţevilor pentru industria petrolieră şi o nouă linie de finisare a ţevilor folosite în industria energetică. Tenaris a intrat pe piaţa din România în 2004 şi a investit de atunci peste 150 de milioane de dolari în capacităţile de producţie pe care le deţine, se arată într-un comunicat al grupului.

Grupul produce ţevi pentru industria de petrol şi gaze şi oferă şi servicii conexe pentru industria energetică. Tenaris a deschis joi un centru de servicii pentru companii din industria de petrol şi gaze în care a investit peste cinci milioane de dolari. Centrul pentru clienţi este amplasat în incinta parcului industrial Ploieşti şi are drept scop diminuarea costurilor şi riscurilor clienţilor.

Printre clienţii acestui centru de servicii se numără producătorul de petrol, gaze şi electricitate OMV Petrom. Grupul Tenaris deţine două unităţi de producţie în România, operate de companiile Tenaris Silcotub Zalău şi Donasid Călăraşi.