Peste 200 de arestări şi şapte poliţişti răniţi la protestele Occupy Wall Street din New York

Autor: Valentin Vidu - Mediafax 18.11.2011

Poliţia din New York i-a împiedicat pe protestatarii mişcării Occupy Wall Street să-şi ducă la capăt promisiunile de a bloca activitatea districtului financiar din oraş, acţiunea rezultând în peste 200 de arestări, scrie Reuters.


Mii de protestatari care au aderat la mişcarea "Occupy Wall Street" au invadat joi dimineaţă străzile districtului financiar din Manhattan, într-un marş împotriva activităţii de pe Wall Street.


Protestatarii despre care presa newyorkeză a scris că "vor aduce haousul în 99% din oraş", plănuiau să aglomereze staţiile de metrou, să oprească circulaţia pe Brooklyn Bridge şi să închidă bursa.


Protestatarii sperau să reediteze marşul de luna trecută de pe podul Brooklyn, care s-a soldat cu peste 700 de arestări, însă numărul participanţilor de joi a fost cu mult mai mic.


Primarul New York-ului Michael Bloomberg a apreciat că la miting au participat aproximativ 1.000 de persoane, dar a precizat că era dificil ca acestea să fie numărate, în oraş protestând mai multe grupuri.


Poliţia newyorkeză a anunţat că şapte ofiţeri au fost răniţi în timpul incidentelor de joi.


Aproximativ 1.000 de persoane manifestau joi după-amiaza în Union Square, în sudul cartierului Manhattan. Mulţi dintre protestatari sunt studenţi şi membri ai sindicatelor studenţeşti, care denunţă mai ales costul în creştere al educaţiei.

Alţi manifestanţi au ales să îşi prezinte mesajul în metrou, scandând sloganuri în vagoanele cu pasageri, dar fără să perturbe traficul.

Un ultim miting era prevăzut la sfârşitul după-amiezii în Foley Square, în sudul Manhattanului.

Mişcarea OWS, care denunţă excesele lumii financiare şi concentrarea bogăţiei, are câteva mii de activişti.