Ungurii de la MKB nu mai promovează vânzarea de credite până când nu refac oferta de produse

Autor: Razvan Voican 21.11.2011

Romexterra, care de un an operează pe piaţă sub brandul comercial Nextebank, a retras de pe site-ul propriu toate produsele de creditare, atât pe cele de retail, cât şi pe cele destinate clienţilor companii. Potrivit reprezentanţilor băncii, în prezent se lucrează la noi produse, fără a exista un termen până la care acestea ar urma să fie finalizate.

În cazul creditelor de nevoi personale, banca poate oferi în prezent numai finanţări garantate cu ipotecă, în lei sau în euro, informaţii fiind disponibile în sucursale. În Bucureşti mai are numai 9. Conform ofertei comerciale postate pe site, Nextebank vinde în prezent produse de cont curent, depozite la termen, servicii de internet banking şi abonamente pentru plăţi lunare în lei şi valută.

Filiala locală a grupului maghiar MKB a înregistrat la şase luni una dintre cele mai mari pierderi din sistemul bancar, cu 49 mil. lei după standardele româneşti de contabilitate. Şi banca-mamă are pierderi, iar acţionarul principal Bayern LB speră să o readucă pe profit la anul. Banca locală este de vânzare, potrivit strategiei MKB. Surse de pe piaţă afirmă că în ultimele luni câteva bănci s-au uitat la portofoliul MKB Romexterra, fără a se ajunge însă la discuţii pentru realizarea unei tranzacţii. O mare parte din credite au fost transferate unei firme specializate în recuperarea de creanţe.