Flextronics angajează 350 de oameni la fabrica de componente medicale din Timişoara

Autor: Laurentiu Cotu 21.11.2011

Producătorul de componente electronice Flextronics va angaja 350 de oameni în unitatea de manufacturare a componentelor medicale din Timişoara. Compania şi-a extins operaţiunile în fabrica din Timişoara, în urma unei investiţii de circa 2,7 mil. euro ce include o unitate pentru producţia componentelor destinate echipamentelor medicale. În noua unitate se vor produce seturi perfuzabile, benzi gastrice, seturi de tuburi pentru drenaj şi investigaţii medicale precum şi accesorii.

"Investiţia noastă reflectă extinderea bazei de clienţi din sectorul medical, dar şi oportunităţile în creştere de pe pieţele emergente pentru echipamente medicale şi produse consumabile. În prezent putem oferi servicii de producţie şi soluţii dintr-o singură locaţie strategică în Europa de Est'', a declarat Bill Flaherty, preşedinte Flextronics Medical. Potrivit reprezentanţilor companiei, Flextronics deţine cea mai mare unitate de producţie de dispozitive medicale şi consumabile din Europa de Est.

La nivel global, Flextronics Medical deţine o echipă care include peste 300 de ingineri proiectanţi. Compania oferă servicii logistice şi de producţie pentru producătorii de echipament medical original (OEM) în 5 sectoare, respectiv administrare de medicamente (pompe de insulină, dispozitive de administrare a hormonilor de creştere umană), sănătatea consumatorului (glucometre, lasere pentru tratamentul pielii şi pentru epilare), produse consumabile (dispozitive sterile de unică folosinţă, catetere cardiace, produse pentru îngrijirea rănilor). Pentru imagistică şi monitorizare (imagistică prin rezonanţă magnetică şi echipamente de imagistică prin tomografie computerizată) şi ştiinţe (echipament de laborator).

Flextronics România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 206 mil. lei (49 mil. euro), un profit net de 6,5 mil. lei (peste 1,5 mil. euro), cu un număr mediu de 2.060 de angajaţi.

Compania Flextronics este prezentă pe piaţa locală din anul 1998 şi deţine la Timişoara o suprafaţă de producţie de 40.000 mp. La nivel local compania produce pentru sectoarele medical, auto, industrial, telecomunicaţii&ITC.

La nivel global, Flextronics este unul dintre principalii furnizori de servicii din domeniul producţiei de componente electronice (EMS), cu sediul în Singapore. Flextronics deţine operaţiuni în 30 de ţări de pe patru continente şi are circa 200.000 de angajaţi. În 2010 veniturile companiei au fost de 30 miliarde de dolari, în timp ce suprafaţa totală de producţie deţinută la nivel mondial este de circa 2,3 milioane mp.