Boc: Europa se întoarce spre austeritate. Prognozele de creştere economică s-au diminuat substanţial

Autor: Ionut Muresan 22.11.2011

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la ieşirea din sala de judecată, unde s-a prezentat în procesul pe care i l-a intentat Sorin Ovidiu Vîntu, că Europa se întoarce spre austeritate, iar prognozele de creştere economică s-au diminuat substanţial.

"Veştile în Europa nu sunt foarte optimiste, Europa se întoarce spre austeritate. Prognozele de creştere economică s-au diminuat substanţial în Uniunea Europană. De la un optimist 2% pentru2012 Uniunea s-a întors spre 0,5-0,6 procente. Zona euro precum şi Franţa şi Marea Britanie au întors în sens negativ prognoza de creştere de la 2% la sub 1%, respectiv 0,6-0,8%", a spus Emil Boc.

Premierul a subliniat că românii o duc greu, dar că aceasta nu este doar o stare specifică României, ci întregii lumi, scrie Mediafax.

"Aceste lucruri ar trebui să ne preocupe. Ştiu că este greu să le spun asta românilor. Românii o duc greu, dar în lume se duce greu", a mai spus Boc.

Emil Boc a răspuns, marţi, mai multor întrebări adresate de instanţă, precum şi unora depuse la dosar de avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

În acest proces, Vîntu îi cere daune de un milion de euro pentru mai multe afirmaţii făcute la adresa sa în octombrie 2010.

Pronunţarea va fi dată în acest dosar peste o săptămână.