Proprietarul Transavia pune la bătaie 5 mil. lei ca să preia integral Avicola Braşov

Autor: Adrian Cojocar 24.11.2011

Ioan Popa, proprietarul grupului de companii Transavia din Alba Iulia, va derula în perioada 29 noiembrie - 20 decembrie o ofertă publice de preluare a producătorului de carne de pasăre Avicola Braşov (AVLE) în valoare de circa 5 mil. lei.

Preţul oferit de Popa pentru cumpărarea unui pachet de 25% din acţiunile Avicola Braşov este de 2,97 lei/unitate, nivel de circa trei ori mai ridicat decât ultimul preţ de pe piaţă, de 0,99 lei/unitate. Oferta va fi intermediată de casa de brokeraj BT Securities.

La preţul din ofertă compania este evaluată la 20,1 mil. lei (4,6 mil. euro).

Ioan Popa a intrat în acţionariatul companiei la începutul anului 2009, când a preluat un pachet de 72,1% din acţiunile Avicola Braşov de la salariaţii companiei şi în 2010 a încercat să delisteze compania fără să deruleze ofertă publică de preluare, aşa cum cererea legislaţia în domeniu.

Pentru a menţine compania la cota pieţei RASDAQ a fost nevoie de intervenţia arbitrului pieţei, CNVM.

Proprietarul Transavia a fost sancţionat în trecut de CNVM cu avertisment pentru faptul că nu a derulat ofertă publică de preluare în termen de trei luni de la preluarea pachetului de control. Popa a preluat pachetul de control al producătorului de carne de pasără în urmă cu aproape trei ani.